Planera inför sommaren För att säkerställa att du får dina fönster och dörrar innan sommaren så kan det vara läge att beställa redan nu! Majoriteten av våra leverantörer stänger sina fabriker under vecka 28, 29, 30 och 31. Det betyder att ledtiderna för tillverkningsvaror kan bli extra långa. Det som vanligtvis tar mellan 4-8 veckor blir då istället 10-12 veckor! Läs mer

Svenska Fönster

Välkommen till Svenska Fönster - varumärket som förenar två av de främsta fönstertillverkarna i Sverige, SP Fönster och Traryd Fönster.

Svenska Fönster är det nya varumärket som enar SP Fönster och Traryd Fönster utan någon förändring i produktsortimentet. Du kan fortsatt räkna med högkvalitativa fönster med en genuin svensk tillverkning. Valet att välja Svenska Fönster är enkelt eftersom du kan lita på att du får högsta kvalitet från två av landets mest anrika fönstertillverkare.

Skillnaderna mellan SP Fönster och Traryd Fönster har historiskt sett varit att Traryd Fönster har haft en rak profil på karm och båge medan SP Fönster har haft en rundad profil på karm och båge.

Sortimentet hos Svenska Fönster är lika brett som hos SP Fönster och Traryd Fönster. Men nu har produkterna fått nya namn som beskriver exakt vad produkten är, till exempel "Trä Vridfönster utåtgående 3-glas". Detta betyder att det är ett vridfönster med karm och båge i trä med en 3-glas isolerruta. 

Svensktillverkade fönster av hög kvalitet

Svenska Fönster är resultatet av en hantverkstradition som föddes redan tidigt 1900-tal. I 85 år har varumärkena delat samma fokus – att skapa vackra och genuina fönster av hög kvalitet. Med tillverkning i Hälsingland och Småland har fönster som passar både svenska hem och det svenska klimatet uppskattats av flera generationer.

Svenska Fönster erbjuder en komplett produktlinje av högsta kvalitet, som passar både moderna och traditionella hem. Varumärket vilar på ett hållbarhetstänk både under produktionsprocessen och sett till produkternas höga kvalitet. Med hållbara material, moderna lösningar för högre energieffektivitet och ett brett sortiment finns ett fönster för alla hem och smaker. Dessutom kan nästan alla produkter beställas med Svanen miljömärkning.

Läs mer
Volymbonus på Svenska Fönster

Volymbonus Svenska Fönster

  • 20000 - 300003% Extra
  • 30000 - 600004% Extra
  • 60000 - 900005% Extra
  • 90000 - 1500006% Extra
  • 151000 - 1800007% Extra
  • 181000 - 2000009% Extra
  • Över 200000 offereras HÄR
Filtrera tune

Var tillverkas Svenska Fönster?

Svenska Fönsters tillverkas i vackra Hälsingland, med nästan 800 medarbetare på plats. Här har produkterna tillverkats ända sedan 1940-talet och idag är den huvudsakliga fabriken i Edsbyn hela 65 000 kvadratmeter stor.

Är SP Fönster och Svenska Fönster samma sak?

Under 2023 gick varumärkena SP Fönster och Traryd Fönster samman till det nya varumärket Svenska Fönster. I Svenska Fönsters sortiment hittar du dock fortfarande alla uppskattade produkter från SP Fönster, men under nya namn och tillsammans med produkterna du tidigare hittade hos Traryd Fönster.

Säljer Svenska Fönster andra produkter?

Ja. Förutom de många variationerna av vackra fönster så säljer varumärket även fönsterdörrar, handtag och andra tillbehör som du kan behöva när du ska montera dina nya fönster.

Har Svenska Fönster miljömärkta produkter?

Ja, nästan alla fönster i varumärkets sortiment går att få Svanenmärkta. Det innebär att produkterna uppfyller kraven för ett av världens tuffaste miljömärken, där aspekter som utsläpp, materialval samt användning av kemikalier bedöms.