Planera inför sommaren För att säkerställa att du får dina fönster och dörrar innan sommaren så kan det vara läge att beställa redan nu! Majoriteten av våra leverantörer stänger sina fabriker under vecka 28, 29, 30 och 31. Det betyder att ledtiderna för tillverkningsvaror kan bli extra långa. Det som vanligtvis tar mellan 4-8 veckor blir då istället 10-12 veckor! Läs mer

Fönster

Vi på ByggGrossen brinner för fönster. I vårt sortiment finner du billiga fönster av hög kvalité i olika stilar och material. Hos oss hittar du fönster från flera kända och populära varumärken. Vi är bland annat återförsäljare av SP Fönster, Elitfönster, Traryd Fönster, Westcoast Windows, Outline, Drutex och många fler.

Bygger du nytt eller renoverar du? Fönster är en stor del av ett ramningen på ett hus. Utöver fastighetens exteriör påverkar de även värden som ljusinsläpp och isolering. Se till att välja rätt fönster när du ska köpa nya fönster eller byta ut dina befintliga.

För att få dina varor exakt så som du vill ha dem, kan du måttbeställa fönster. Innan du lägger i produkten i varukorgen kan du ange mått och på så sätt få måttanpassade fönster till din villa, fritidshus, torp eller herrgård.

Är du på jakt efter fasta fönster eller vridfönster, ett takfönster eller fönsterdörr? Bland våra olika fönstertyper och materialval har vi rätt fönster för dig. Du kan välja mellan 2-glas, 3-glas eller energiglas. Oavsett om du är i behov av fönster till ett gammalt torp eller ett höghus i stan kan du beställa dina produkter online hos ByggGrossen!

 

Välj fönster med lågt U-värde

Bra fönster med god isoleringsförmåga är både bättre för miljön och plånboken. Fönster som släpper ut lite värme minskar dina uppvärmningskostnader. Att ha energieffektiva fönster som minskar energiförbrukningen gör att vi kan minska utsläpp av växthusgaser. Genom att byta fönster kan du göra både planeten och din ekonomi en tjänst. Inne på varje produktsida ser du vilket U-värde fönstret har.

 

Är det dags att köpa fönster? Handla tryggt hos ByggGrossen

Genom att köpa dina fönster online hos ByggGrossen kan du vara säker på att du får högkvalitativa fönster till ett bra pris. På ByggGrossen.se har vi alltid konkurrenskraftiga priser, nu även kryddat med volymbonus! Det innebär att ju fler fönster du köper av samma varumärke, desto högre rabatt får du.

Läs mer
Kategorier
Filtrera tune

Vanliga frågor om fönster


Vad är U-värde på fönster?
U-värdet på ett fönster anger hur pass väl isolerat det är. Ju lägre U-värde desto bättre isolerat är fönstret. U-värdet avser hur mycket antal watt energi som försvinner/kvadratmeter och kelvin W/(m2·K). När du mäter U-värde på fönstret kan de beräkna värdet på endast glaset eller hela fönsterkonstuktionen, inklusive fönsterkarm. På ByggGrossens hemsida benämns alltid U-värde utifrån hela fönstrets värde.

Vad har ni för garantier på fönster?
Garantilängden på fönstret beror på villkoren hos varje återförsäljare. När du är inne på specifik produkt finns information om garanti under produktbeskrivningen.

Vilket material ska jag köpa?
Beroende på budget och behov finns det lite olika typer av material att välja mellan. Om vi delar in fönstermaterial i tre olika typer har vi: Träfönster, träfönster med aluminiumbeklädnad och PVC-fönster.
Träfönster passar dig som vill ha ett klassiskt och traditionellt utseende. De kan vara otroligt vackra men har oftast högre U-värde än moderna fönster. Fördelar med träfönster med aluminiumbeklädnad är dessutom att de kräver väldigt lite underhåll. PVC-fönster är lite billigare fönster helt gjorda i PCV-plast vilket gör att risken för röta är helt obefintlig.

Hur fungerar volymrabatten på fönster?
Ju mer du lägger i kassan desto bättre rabatter kan du räkna med. Vi har volymbonus på de flesta varumärkena, upp till 9% extra på hela ditt köp. När du lägger produkterna i kundvagnen och går till kassan kan du se vad din volymbonus.
Exempelvis kan du köpa fönster från Elitfönster och få upp till 9% volymrabatt på ditt köp!

Hur vet jag vilket mått jag ska beställa på mina nya fönster?
För att veta hur stora fönster du ska beställa ha vi tagit fram en mätguide på hur du ska göra för att mäta fönster.

Modulmått
Måtten på alla fönster och dörrar baseras på ett modulsystem om jämna decimeter (1 modul = 1 dm), där bredd skrivs före höjd, till exempel 10×12 (BxH).
Modulmåttet avser hålet i väggen. Karmens yttermått är ca 20 mm mindre på bredd och höjd. Detta för att kunna justera och dreva (isolera) mellan karm och vägg. Man kan också uttrycka det så att fönstrets modulstorlek inkluderar justering och drevmån.

Exempel på hur du mäter fönsters storlek:
Om hålet mäter 100 cm på bredden och 120 cm på höjden (modulmått 10x12) ska det nya fönstret beställas med modulmått: 10x12. Det faktiska måttet på fönstret är då 98x118 cm osv.
När man mäter upp för ett nytt fönster är det alltså viktigt att mäta själva vägghålet där fönstret ska sitta. Att enbart mäta glaset eller fönsterbågen räcker inte.

Innan du mäter vägghålet
Ta bort lister och/eller foder runt det gamla fönstret och mät vägghålet. Välj ett fönster med närmaste modulmått och kontrollera att det finns plats för justering och drevmån, hålet bör vara minst 15-20 mm större än fönstrets verkliga storlek.

Kan jag byta fönster själv?
Har du fått hem ditt fönster och ska sätta in ditt nya fönster själv? Vi har en guide för hur du för när du ska montera fönster.

Hur du byter fönster steg för steg
 1. Om du har ett gammalt fönster som skall bytas. Ta ur fönsterbågarna, ta bort lister/foder och eventuellt fönsterblecket, såga av karmen och bryt försiktigt loss den. Rengör hålet från gammal isolering, spikar mm.
  Tips: Kontrollera alltid att det nya fönstret har rätt storlek innan du sågar ut det gamla fönstret.

 2. Lägg två klossar i öppningen cirka 50 millimeter från kanten - kontrollera med vattenpasset att de sitter vågrätt.

 3. Ta ut fönsterbågen innan du fortsätter (gäller inte fast eller vridfönster). Spika upp ett par bräder diagonalt uppe i hörnen så att fönstret inte trillar ut. På ett vridfönster kan det vara bra att även sätta några i nederkant.

  Lyft in karmen. Kontrollera med vattenpass att fönstret är helt vågrät, justera med klossarna vid behov. Kontrollera sedan att bägge sidorna är lodräta, fixera gärna med kilar så karmen inte rör sig när du ska skruva fast den.

  VIKTIGT!
  På sidohängda såväl som vridfönster och samtliga dörrar är det väldigt noga att kontrollera att sidorna är lodräta inåt/utåt innan karmen skruvas fast i annat fall riskerar du en glipa mellan båge och karm som kan ge upphov till otäta fönster/dörrar.

  Tips: På dörrar och sidohängda fönster kan du skruva fast karmen på gångjärnssidan, och den översta skruven på låssidan, häng i bågen och kontrollmät ännu en gång att ingen glipa uppstår mellan bågen och sidostycket på karmen, se till att sidorna står lika i lod inåt/utåt innan du sätter i resten av karmskruvarna. På ett vridfönster monteras dom översta karmskruvarna och en skruv i det nedersta hålet på ena sidan, kontrollera sedan att glipan är jämn i nederkant mellan båge och understycket på karmen. Justera karmen vid behov, och skruva i resten av karmskruvarna.

  Karmens diagonalmått kan lätt kontrolleras med två stycken träribbor som placeras diagonalt mellan hörnen enligt bild 2. Rita ett streck rakt över de två ribborna. Placera sedan ribborna på den andra diagonalen och kolla om strecken linjerar, om inte så är det skillnaden. Justera med karmskruvarna vid behov.

 4. Isolera (dreva) på in och utsida. Drevning kan ske med mineralull eller drevremsa. Tryck inte in för mycket drev, då kan karmen börja bukta ut och fönstret går inte att öppna/stänga. För att få helt tätt på insidan kan en bottningslist behöva monteras. Moderna väggar med plastfolie bör också tätas med fogmassa. Montera lister/foder och fönsterbleck.