Källarfönster

Brett sortiment av källarfönster i olika material

Hos ByggGrossen hittar du alltid ett stort utbud av källarfönster med olika design, material och upphängningar samt Källarfönster passar perfekt i såväl källaren som i garaget eller för dig som vill ha in ljus i mindre rum utan att sätta in ett stort fönster. Ett källarfönster är generellt sett bredare än högre med en upphängning i överkant eller med vridfunktion.

Fönster till källaren av både 2-glas & 3-glas

Vi erbjuder källarfönster både som 2-glas och 3-glas. Lättskötta fönster med 2-glas kostar vanligtvis lite mindre och passar bäst i sommarhus, garage och förråd. Ska du leva i huset året om behövs minst tre glasrutor i varje fönster för ett skönt inomhusklimat, därför rekommenderar vi källarfönster i 3-glas. Om ditt källarfönster ska placeras i fothöjd utomhus rekommenderar vi att du väljer ett källarfönster med personsäkert glas.

Källarfönster från kända tillverkare

Vi väljer att endast erbjuda källarfönster av hög kvalitet från kända tillverkare som Elitfönster, Outline, SP Fönster och Traryd Fönster.

 

Läs mer
Filtrera tune

Vanliga frågor

Vilka typer av källarfönster finns det?

Källarfönster tillverkas vanligtvis av trä, aluminium eller PVC och är antingen sidohängda, överkantshängda eller underkantshängda.

Vad kostar källarfönster?

Källarfönster varierar i pris beroende på material, dimension, glastyp och upphängning. Hos ByggGrossen hittar du fönster i alla prisklasser så att du kan vara säker på att hitta rätt fönster för dig. Du hittar källarfönster från under 2000kr och glöm inte att du alltid får volymbonus när du köper fönster från ByggGrossen.

Är källarfönster topphängda eller vridbara?

Källarfönster är vanligtvis hängda i överkant, så kallad topphängt eller överkantshängt fönster, men det finns även fönster med upphängning i underkant eller topturn. Det vanligaste är att källarfönster öppnas utåt, men det finns också inåtgående varianter eller källarfönster som vrids ut.

Vilka källarfönster passar bäst till mitt hus?

Då fönstren är en stor del av utseendet på huset bör även källarfönstret passa din hustyp. Det viktiga är att ditt nya källarfönster passar husets design. Ett äldre hus passar exempelvis ofta bättre ihop med ett träfönster, medan ett nytt modernt hus ofta passar bättre ihop med ett aluminiumfönster.

Vad ska jag tänka på när jag köper källarfönster?

Viktiga saker att tänka på när du väljer källarfönster är storleken, hur du behöver öppna ditt fönster för att vädra eller tvätta och hur mycket påfrestningar fönstret utsätts för i form av fukt och smuts. Det är också värt att fundera över hur mycket tid eller pengar du är beredd att lägga på underhåll de kommande åren samt hur mycket du värderar hög energieffektivitet och ljudisoleringsförmåga.