Traryd Fönster

Hos ByggGrossen hittar du ett enormt sortiment från Traryd Fönster. Här hittar du allt från underhållsfria aluminiumbeklädda fönster för stadsmiljö till tidlösa träfönster för torp. Fönsterna är snyggt designade med rak profil på insidan, tillverkade av den finaste svenska furun från södra Norrlands skogar. Träets virke gör Traryd Fönster till vackra och högkvalitativa fönster.

Vi är återförsäljare av Traryd Fönsters samtliga serier: Optimal, Genuin, Fritid och Intakt. I vår webbshop kan du välja mellan fasta fönster, vridfönster, sidohängda fönster, källarfönster och mycket mer. Traryd Fönster har också ett brett sortiment av altandörrar, både utåtgående och inåtgående. Fönsterdörrarna kan beställas som helglasade eller med valfri bröstning, enkeldörrar såväl som pardörrar.

Att bygga med och hantera ljus är en konst. Tillsammans med Traryd har du produkterna som krävs för att skapa ett rum och hus i harmoni. Traryd har en lång och gedigen kunskap som gör det möjligt att få ett hem med mer dagsljus. Köp fönster från Traryd Fönster, online hos ByggGrossen!

 

Traryd Fönster: För alla hus & fastigheter

Traryds Fönster har fönster i både aluminium och trä. De är alltså antingen helt i trä eller i trä med aluminiumklädd utsida. Fönster som är aluminiumbeklädda är nästintill underhållsfria. I sortimentet av aluminiumbeklädda fönster finns Traryd Optimal och Traryd Intakt. Med hög hållbarhet och låga U-värden är dessa typer av fönster för dig som vill ha lättskötta fönster där design såväl som funktion är viktigt.

Träfönster är både enkla och eleganta. Med virke från svenska skogar är fönsterna gjorda helt i tall från södra Norrland. Tallar som växer upp där ger ett lite hårdare virke med färre kvistar, utmärkta för fönstertillverkning. Serierna Genuin och Fritid har enbart träfönster. Med ett träfönster får du en gammeldags känsla med kvalitén som nya, moderna fönster. Oavsett om du väljer aluminiumbeklätt eller rena träfönster, är kvalitén och tekniken alltid av högsta klass.

 

Hållbar fönstertillverkning & certifierade fönster

Virket som produkterna är gjorda i är certifierat och kommer enbart från hållbara skogsbruk. 2012 var Traryd Fönster första fönsterna att klara kraven för miljömärkningen Svanen. Utöver hållbar tillverkning är Traryds Fönster noga med de tekniska funktionerna. Samtliga fönster från Traryd Fönster är energieffektiva. Det innebär att de har bra isolering, som ger behagliga temperaturer inomhus året om.

 

Om Traryd Fönster

Historien bakom Traryd Fönster börjar med en man vid namn Otto Pettersson. I sina unga år spenderade Pettersson en hel del tid i USA. Mycket av det han lärde sig i Amerika tog han sedan med sig till Sverige. I sin hembygd Traryd startade Pettersson ett snickeri 1924 och 9 år senare även en snickerifabrik. I huvudsak tillverkades där byggnadssnickerier, inredningar, fönster och dörrar.

1984 bytte Traryd Snickerier namn till Traryd Fönster. 1997 bildades Svenska Fönster som Traryd Fönster då blev en del av. Idag ligger produktionen av fönsterna i Hälsingland, närmare bestämt Edsbyn. Fabriken är en av Europas största och modernaste i sitt slag.

Läs mer
Volymbonus på Traryd Fönster

Aktuell volymbonus för Traryd Fönster

Filtrera tune

Traryd Fönsters olika serier

Optimal: Aluminiumbeklädda fönster. Den mest populära serien och enligt Traryd Fönster själva det bästa fönstret de tillverkat. Traryd Optimal passar i de flesta lägen och är i princip underhållsfria. Det som skiljer Optimal och Genuin åt är att Optimal har en utsida i aluminium. Finns som vridfönster, fasta fönster, sideswing, sidohängda fönster, överkanthängda fönster, helglasade- och bröstade fönsterdörrar samt fria former.

Intakt: Aluminiumbeklädda fönster. Speciellt lämpade för stadsmiljö och höghus, där krav på ljudisolering är lite högre. Fönsterna är sidohängda och öppnas inåt och är på så sätt enkla att putsa. De kräver minimalt underhåll. Finns i sidohängt 2+1-glas, sidohängt 3-glas, underkantshängda fönster, helglasade- och bröstade fönsterdörrar samt vädringsluckor.

Genuin: Träfönster av högsta kvalité. Det som skiljer Genuin åt från Optimal är att Genuin har både en kärna och utsida helt i trä. Finns som vridfönster, fasta fönster, överkanthängda fönster, sidohängda fönster, helglasade- och bröstade fönsterdörrar samt fria former.

Fritid: Traryds mest traditionella fönster. Serien hette tidigare Traryd Gård. Träfönster i lite enklare modell, utan att tumma på kvalitén. Finns i modellerna sidohängda fönster och överkanthängda fönster. 2-glas-fönster träfönster med en tidlös design. Passar för fritidshus, garage eller andra utrymmen där isoleringskraven är lite lägre.

Vanliga frågor Traryd Fönster

Är Traryds fönster bra?
Traryd Fönster är en del av Svenska Fönster. Svensktillverkade av högkvalitativt furu från Norrlands skogar gör produkter från Traryd bra och prisvärda.

Vad finns det för serier från Traryd Fönster?
Traryd Fönster har fyra olika serier: Optimal, Genuin, Fritid/Gård och Intakt. ByggGrossen är återförsäljare till samtliga serier.