Planera inför sommaren För att säkerställa att du får dina fönster och dörrar innan sommaren så kan det vara läge att beställa redan nu! Majoriteten av våra leverantörer stänger sina fabriker under vecka 28, 29, 30 och 31. Det betyder att ledtiderna för tillverkningsvaror kan bli extra långa. Det som vanligtvis tar mellan 4-8 veckor blir då istället 10-12 veckor! Läs mer

Takfönster

Takfönster är ett fantastiskt tillägg till ditt hus och det finns många fördelar med att installera dem. Genom att montera fönster i taket får du ett helt nytt ljusinsläpp, friskare luft och möjligheten att även skaffa fönster i rum med exempelvis lutande tak, där ett vanligt väggfönster inte fungerar. Med takfönster får hela ditt hus en lyxigare känsla. Dessutom är takfönster perfekta till de kvava sommardagar inomhus, då du får ett perfekt luftflöde i hemmet. Den varma luften inne stiger samtidigt som sval luft tar sig in genom dina fönster i taket, och du kan njuta av en mer behaglig inomhustemperatur.

Stora takfönster med hög kvalitet

När du installerar fönster i taket släpper du in mycket mer naturligt ljus än du skulle få från traditionella fönster. Stora takfönster gör att ditt hem känns mycket ljusare och mer öppet, och det kan också hjälpa dig att minska behovet av konstgjord belysning. I vårt sortiment hittar du såväl små som stora takfönster, som passar ditt hus olika behov. Vill du ha en liten takfönsterkupol för att kunna vädra på vinden? Eller flera stora takfönster för ett fantastiskt ljusinsläpp? Vi har det du söker när du funderar på att skaffa nya eller byta dina befintliga fönster.

Läs mer
Filtrera tune

Vilket är det bästa takfönstret?

Det bästa takfönstret är det som passar ditt tak och dina behov bäst! Behöver du fasta takfönster eller öppningsbara? 3-glas eller 2-glas? Pivåhängt eller topphängt? Vi säljer produkter från det ledande varumärket Velux, så att du kan lita på att du hittar ditt bästa takfönster med hög kvalitet.

Vilket mått på takfönster ska jag ha?

När du köper ditt fönster behöver du hålla koll på flera slags mått, bland annat mått för yttre ram och karmavstånd. Under våra produkter hittar du information om alla mått du behöver ha koll på, så att du kan mäta noggrant hemma innan köpet. Saknas dina mått? Kontakta oss för en offert på specialmått!

Ska jag ha öppningsbara eller fasta takfönster?

Ett öppningsbart fönster i taket är perfekt när du vill kunna släppa in frisk luft eller exempelvis vill kunna använda ditt takfönster som en möjlig utväg vid brand. Fasta takfönster är perfekta i rum där du vill åt ljusinsläppet, men inte vill att fönstret ska gå att öppna in- eller utifrån. och av olika anledningar inte vill att fönstret ska gå att öppna in- eller utifrån. Priset på fasta takfönster är ofta billigare än öppningsbara.

Vad har takfönster för priser?

Hur mycket ett takfönster kostar, och där till monteringen, beror såklart på vilket fönster du väljer och var de ska monteras. Vanligtvis blir det också billigare om du ska byta ut dina gamla fönster mot nya än om du vill installera fönster i ett tidigare orört tak. Under varje produkt kan du se exakta priser på våra takfönster i olika mått.

Små eller stora takfönster – vad ska jag välja?

Ett par fördelar med ett litet fönster i taket är att det oftast är billigare, kan placeras även på en mindre takyta och ändå släpper in frisk luft. Om du däremot vill skaffa ett fönster i taket för ljusinsläppets skull så finns det inget som slår stora takfönster där du kan se solen, himlen och stjärnorna trots att du är inomhus. Dessutom får du bättre luftflöde och på grund av fönstrens alla fördelar kan det öka värdet på ditt hus.