Svenska Fönster Rak Profil

Traryds sortiment blir Svenska Fönster Rak Profil.

Svenska Fönster är det nya varumärket som enar SP Fönster och Traryd Fönster utan någon förändring i produktsortimentet. Du kan fortsatt räkna med högkvalitativa fönster med en genuin svensk tillverkning. Valet att välja Svenska Fönster är enkelt eftersom du kan lita på att du får högsta kvalitet från två av landets mest anrika fönstertillverkare.

Skillnaderna mellan SP Fönster och Traryd Fönster har historiskt sett varit att Traryd Fönster har haft en rak profil på karm och båge medan SP Fönster har haft en rundad profil på karm och båge.

Historien om Traryd Fönster

Hos ByggGrossen hittar du ett enormt sortiment från Traryd Fönster. Här hittar du allt från underhållsfria aluminiumbeklädda fönster för stadsmiljö till tidlösa träfönster för torp. Fönsterna är snyggt designade med rak profil på insidan, tillverkade av den finaste svenska furun från södra Norrlands skogar. Träets virke gör Traryd Fönster till vackra och högkvalitativa fönster.

Vi är återförsäljare av Traryd Fönsters samtliga serier: Optimal, Genuin, Fritid och Intakt. I vår webbshop kan du välja mellan fasta fönster, vridfönster, sidohängda fönster, källarfönster och mycket mer. Traryd Fönster har också ett brett sortiment av altandörrar, både utåtgående och inåtgående. Fönsterdörrarna kan beställas som helglasade eller med valfri bröstning, enkeldörrar såväl som pardörrar.

Att bygga med och hantera ljus är en konst. Tillsammans med Traryd har du produkterna som krävs för att skapa ett rum och hus i harmoni. Traryd har en lång och gedigen kunskap som gör det möjligt att få ett hem med mer dagsljus. Köp fönster från Traryd Fönster, online hos ByggGrossen!

Traryd Fönster: För alla hus & fastigheter
Traryds Fönster har fönster i både aluminium och trä. De är alltså antingen helt i trä eller i trä med aluminiumklädd utsida. Fönster som är aluminiumbeklädda är nästintill underhållsfria. I sortimentet av aluminiumbeklädda fönster finns Traryd Optimal och Traryd Intakt. Med hög hållbarhet och låga U-värden är dessa typer av fönster för dig som vill ha lättskötta fönster där design såväl som funktion är viktigt.

Träfönster är både enkla och eleganta. Med virke från svenska skogar är fönsterna gjorda helt i tall från södra Norrland. Tallar som växer upp där ger ett lite hårdare virke med färre kvistar, utmärkta för fönstertillverkning. Serierna Genuin och Fritid har enbart träfönster. Med ett träfönster får du en gammeldags känsla med kvalitén som nya, moderna fönster. Oavsett om du väljer aluminiumbeklätt eller rena träfönster, är kvalitén och tekniken alltid av högsta klass.

Hållbar fönstertillverkning & certifierade fönster
Virket som produkterna är gjorda i är certifierat och kommer enbart från hållbara skogsbruk. 2012 var Traryd Fönster första fönsterna att klara kraven för miljömärkningen Svanen. Utöver hållbar tillverkning är Traryds Fönster noga med de tekniska funktionerna. Samtliga fönster från Traryd Fönster är energieffektiva. Det innebär att de har bra isolering, som ger behagliga temperaturer inomhus året om.

Om Traryd Fönster
Historien bakom Traryd Fönster börjar med en man vid namn Otto Pettersson. I sina unga år spenderade Pettersson en hel del tid i USA. Mycket av det han lärde sig i Amerika tog han sedan med sig till Sverige. I sin hembygd Traryd startade Pettersson ett snickeri 1924 och 9 år senare även en snickerifabrik. I huvudsak tillverkades där byggnadssnickerier, inredningar, fönster och dörrar.

1984 bytte Traryd Snickerier namn till Traryd Fönster. 1997 bildades Svenska Fönster som Traryd Fönster då blev en del av. Idag ligger produktionen av fönsterna i Hälsingland, närmare bestämt Edsbyn. Fabriken är en av Europas största och modernaste i sitt slag.

Läs mer
Filtrera tune