Planera inför sommaren För att säkerställa att du får dina fönster och dörrar innan sommaren så kan det vara läge att beställa redan nu! Majoriteten av våra leverantörer stänger sina fabriker under vecka 28, 29, 30 och 31. Det betyder att ledtiderna för tillverkningsvaror kan bli extra långa. Det som vanligtvis tar mellan 4-8 veckor blir då istället 10-12 veckor! Läs mer

Ytterdörrar

Oavsett vilket material du gillar, vilka färger som matchar ditt hus eller om du vill ha fönster eller inte – ditt hem behöver en ytterdörr. En bra ytterdörr ska vara tålig, säker och passa din stil. Vi har ett brett utbud av entrédörrar i olika storlekar, utföranden, färger, prisklasser och material, så att du kan hitta precis den dörr du gillar.

Säkra och tåliga ytterdörrar

Det är viktigt att en ytterdörr isolerar effektivt mot olika väder och samtidigt skyddar mot inbrott. En säker entrédörr handlar inte bara om vilket lås du har, utan också om själva dörrens utformning. Oavsett vilken design du gillar så kan du lita på att våra dörrar är stabila, tåliga och kompatibla med bra lås.

Om du vill ha naturligt ljusinsläpp är det perfekt att köpa en ytterdörr med fönster, sidoljus eller överljus. Vi säljer dörrar med personsäkert treglas så du inte behöver välja en ytterdörr utan fönster för att inte behöva oroa dig för inbrott eller att råka skada dig.

Entrédörrar i olika storlekar och modeller

Våra entrédörrar finns i väldigt många olika modeller och stilar, som passar precis det du söker. Vill du ha en rustik ytterdörr med fönster till villans huvudentré? Bra men billiga ytterdörrar till sommarstugan? Vi har det du söker oavsett om du söker en pardörr eller en enkeldörr. Dessutom kan du välja precis den färg som passar ditt hem med exempelvis en vit, grön, brun eller grå ytterdörr.

Vänsterhängd eller högerhängd entrédörr

Innan du köper en ny entrédörr, tänk igenom om ytterdörrhandtaget ska vara vänsterhängt eller högerhängt. Det påverkar nämligen vilken sida av dörren som gångjärnen ska sitta. En högerhängd dörr ska ha gångjärnen på höger sida när du står på utsidan och en vänsterhängd dörr ska ha gångjärnen på vänster sida.

Läs mer
Kategorier
Filtrera tune

Vad behöver man tänka på när man ska köpa ytterdörrar?

Tänk på att välja rätt modulmått! På ByggGrossen har vi mått som passar de flesta dörröppningar, och under varje produkt hittar du såklart exakt modulmått och övriga specifikationer. Om du är osäker på vilken stil eller vilka mått som passar ditt hem så kan du alltid kontakta oss för rådgivning.

Är det säkert att ha en ytterdörr med fönster?

En ytterdörr med fönster är inte automatisk mer otrygg än en utan. I vårt sortiment hittar du exempelvis dörrar med starkt personsäkert treglas och en funktion där du kan välja att dörren bara kan låsas upp med nyckel även inifrån. Det betyder att även om någon skulle lyckas krossa glaset så kan de ändå inte sticka in armen och låsa upp inifrån.

Vad krävs av dörrar utomhus?

Ytterdörrar har inte bara större krav på säkerhet än innerdörrar. Dörrar utomhus måste också kunna stå emot väder, vind och andra yttre påfrestningar. Därför har vi i vårt sortiment valt ut betrodda varumärken som tillverkar entrédörrar av hög kvalitet, som passar vårt nordiska klimat och vår höga standard.

Vad kostar en ny ytterdörr?

Priset på entrédörrar skiljer sig mycket baserat på bland annat på utformning, storlek och om du vill köpa från ett visst varumärke. Vanligtvis kostar pardörrar lite mer än enkeldörrar. Vi har dörrar i flera olika prisklasser, och i vår smidiga filtreringsfunktion kan du välja hur mycket pengar du vill lägga på din nya entrédörr.

Kan jag montera min entrédörr själv?

De flesta dörrar går att montera på egen hand, men tänk på att ytterdörrar kan vara väldigt tunga! Därför är det alltid bra att ha hjälp, så du lättare kan lyfta upp och montera fast din nya entrédörr. Om du inte kan eller vill montera din dörr själv så kan du alltid anlita hantverkare som hjälper dig.