Ytterdörr Diplomat Bella klarglas vit

Kampanj

35%

t.o.m 31/10
Visa enbart lagerstorlekar

Välj tillval (Valfritt)

Rek. pris: 14958 kr
fr. 9723 kr
Lager (Online) Hemleverans inom 5-10 vardagar(Tillverkningsvara*)
Fraktkostnad: 295:-

Produktbeskrivning

Bella är en ytterdörr i traditionell stil med liggande dekor och runt klarglas. Insidan är slät, men går att få dekorerad som utsidan. Dörr och karm levereras vit NCS S 0502-Y som standard.

Tillval
En ytterdörr ska vara välkomnande och är det första du och dina besökare möts av. Du kan ge din nya dörr ett personligt utseende med något av våra tillval. Du kanske vill byta ut glaset, eller välja en annan färg. Stilmässigt kan handtagen vara pricken över i på en ytterdörr. Vi har flera olika beslagspaket att välja bland, både traditionella och stilrena varianter, samt elektroniskt lås. Tittöga, sparkplåt eller dörrbroms är andra tillval som får dörren både snygg och funktionell.

Säkerhet
Diplomatdörrar har personsäkert treglas i alla glasade ytterdörrar. 3 st gångjärn med bakkantsäkring, låshus Assa 2002 med hakregelkolv och borta säker funktion där du kan aktivera dörren så den endast kan öppnas med nyckel även från insidan. Detta förhindrar t.ex. att glaset kan krossas och dörren öppnas med vred från insidan.

Handtag, låscylinder och cylindertillbehör ingår ej, men kan beställas under våra tillval. Alla våra kompletta behörssatser är anpassade för borta säkerfunktionen med dubbla cylindrar, vred på insidan och levereras med 5 st nycklar. Du kan även välja till ett elektroniskt lås från Yale Doorman.

Hängning och storlek
Tänk på vilken hängning dörren ska ha för att fungera bäst hos just dig. Dörrens hängning avgörs beroende på vilken sida gångjärnen är placerade. På en utåtgående dörr ska du se gångjärnen från utsidan, sitter gångjärnen på vänster sida är dörren vänsterhängd, sitter dom på höger sida så är dörren högerhängd. På en inåtgående dörr gäller samma regel fast sett från insidan.

När du väljer storlek så ska du välja bredd och höjd i modulmått. En modul är 10 cm. Modulmåttet beräknas på karmens yttermått och INTE på dörrbladet. Dörrkarmen är 10-15 millimeter mindre än uppgivet modulmått för justering och drevning. T.ex. Modulmått BxH 10x21 så är modulmått (10) = 98,5 cm och modulmått (21) = 208,5 cm. Är du osäker på modulmåttet där dörren ska monteras kan du ta bort foder/lister och undersöka hur stort hålet i väggen är innan du beställer din dörr. Du kan läsa mer om modulmått i våra dokument (pdf)

Garanti
Diplomat erbjuder en generös formgaranti, förutsatt att anvisningar för behandling och montering följts. Du har även garanti på dörrens övriga egenskaper och funktioner.
20 års formgaranti
10 års garanti på glas och funktion
5 års garanti mot fabrikationsfel
5 års målning och lackgaranti

Dokument
Mer information om t.ex. skötsel, montering, modulmått och garantier finner du i pdf dokumenten.

Har du frågor om den här produkten är du alltid välkommen att kontakta oss på kundtjänst.

 

Mäta & Montera

Modulmått

Måtten på alla dörrar baseras på ett modulsystem om jämna decimeter (1 modul = 1 dm), där bredd skrivs före höjd exempel 10×21 (100cm x 210cm )

Modulmåttet avser hålet i väggen. Karmens yttermått är ca 1-2 cm mindre på bredd och höjd. Detta för att kunna justera och dreva (isolera) mellan karm och vägg. Man kan också uttrycka det så att dörrens modulstorlek inkluderar justering och drevmån.

Här följer ett exempel.
Om hålet i väggen mäter 100 cm på bredden och 210 cm på höjden (Modulmått 10x21) ska den nya dörren beställas med modulmått: 10x21. Det faktiska måttet på dörren är då 98x208 cm osv..

Vid byte av ytterdörr, byts både dörrblad och dörrkarm ut. När man mäter upp för en ny ytterdörr är det alltså viktigt att mäta själva vägghålet där dörren inkl dörrkarm skall sitta. Att enbart mäta dörrbladet räcker inte!

 

Innan du mäter vägghålet
Ta bort lister och/eller foder runt den gamla dörren och mät vägghålet, Välj en dörr med närmaste modulmått och kontrollera att det finns plats för justering och drevmån, hålet bör vara minst 10-20 mm större än dörrens verkliga storlek.

Höger eller vänsterhängd?
Tänk på vilken hängning dörren ska ha för att fungera bäst hos just dig. Dörrens hängning avgörs beroende på vilken sida gångjärnen är placerade. Sitter gångjärnen på dörrens högra sida utifrån sett är dörren högerhängd och tvärtom.

Monteringstips.

1. Om du redan har en gammal ytterdörr som skall bytas. Ta bort lister, foder och eventuellt dörrblecket, såga av karmen eller spik/skruv den är fäst med. Bryt försiktigt loss den. Rengör hålet från gammal tätning och eventuella spikar mm.

Tips: Kontrollera alltid att den nya dörren har rätt storlek innan du sågar ut det gamla.

2. Förbered med klossar. Dörren ska sitta mitt i öppningen. Mät dörrkarmen´s (karmyttermåttet) höjd för att veta hur höga klossarna ska vara.Lägg två klossar i öppningen cirka 5 cm från kanten och en på mitten - kontrollera med vattenpasset att de ligger vågrätt. Detta moment är mycket viktigt för att dörren ska fungera tillfredställande. 

3. Plocka bort dörrbladet ur karmen och ställ karmen på klossarna.  Du kan fixera karmen med kilar på lämpligt ställe så den inte kan ramla ur hålet medan du justerar in den. 

Kontrollera med vattenpass att tröskeln är helt vågrät, och att sidorna är lodräta både i sidled och inåt / utåt på bägge sidorna, ofta är inte väggen helt rak och följer du väggens insida och den lutar olika på höger respektive vänster sida kommer inte dörren fungera tiilfredställande, så var väldigt noga med det här momentet!

När du är helt säker på att tröskel och karmsidorna står i våg och lod kan du fixera karmen med kilar. Dubbelkontrollera en sista gång att allt är rakt. Ett tips kan vara att skruva fast dörren i gångjärnsidan och i det översta karmskruvshålen på låssidan. Häng därefter på dörrbladet, stäng dörren till du får en springa på 4-5 mm mellan dörrblad och karm på låssidan och kontrollera springan så den är lika stor längst hela dörrbladet. Justera karmen i nedkant om det behövs. Därefter kan du dra i dom sista skruvarna. Det ska vara en jämn glipa mellan karm och båge, justera med karmskruvarna om nödvändigt. Du kan också justera höjden i gångjärnen.


4. Isolera med drev på in och utsida. OBS! dreva inte för hårt, då kan karmen börja bukta ut och dörren går inte att stänga. För att få helt tätt på insidan kan en bottningslist behöva monteras. Moderna väggar med plastfolie bör också tätas med fogmassa. Montera lister/foder, underbleck/fotplåt och lås/handtag.

 

Glas & Säkerhet

Information - Pocket & Kornisch

Lilla Fönsterskolan

Båg- respektive karmmontage

Specifikation

Artnr: YD010
Färg Vit - NCS S0502-Y
Typ Ytterdörr
Glastyp Klarglas
Låskista ASSA Connect 2002
Karmdjup 105 mm utan smygspår
Tjocklek dörrblad 64 mm
Tröskel Låg. 25 mm
U-Värde 0,9
Personsäkert glas Ja

Dokument (6)

Du kanske också är intresserad av

 • Just nu

  23%

  Art nr. 9920833
  2495 kr
  3250 kr
  Lager (Online) 3-7 vardagar
 • Just nu

  25%

  Art nr. SJD0024
  fr. 12305 kr
  16408 kr
  Tillverkningsvara 7-8 veckor
 • Just nu

  25%

  Art nr. SJD0023
  fr. 10318 kr
  13758 kr
  Tillverkningsvara 7-8 veckor
 • Just nu

  20%

  Art nr. 16600402
  2595 kr
  3250 kr
  Lager (Online) 3-7 vardagar
 • Just nu

  20%

  Art nr. 9920845
  2595 kr
  3250 kr
  Lager (Online) 3-7 vardagar
 • Kampanj

  35%

  t.o.m 31/10
  Art nr. SJD0002
  fr. 4334 kr
  6668 kr
  Lager (Online) 5-10 vardagar
 • Kampanj

  35%

  t.o.m 31/10
  Art nr. SJD0001
  fr. 4334 kr
  6668 kr
  Lager (Online) 5-10 vardagar
 • Kampanj

  35%

  t.o.m 31/10
  Art nr. SJD0004
  fr. 5205 kr
  8008 kr
  Tillverkningsvara 7-8 veckor
 • Just nu

  20%

  Art nr. 9920844
  2595 kr
  3250 kr
  Lager (Online) 3-7 vardagar