Planera inför sommaren För att säkerställa att du får dina fönster och dörrar innan sommaren så kan det vara läge att beställa redan nu! Majoriteten av våra leverantörer stänger sina fabriker under vecka 28, 29, 30 och 31. Det betyder att ledtiderna för tillverkningsvaror kan bli extra långa. Det som vanligtvis tar mellan 4-8 veckor blir då istället 10-12 veckor! Läs mer

Ytterdörrhandtag

Ett ytterdörrhandtag är en viktig del av säkerheten i ett hem eller en annan byggnad, eftersom det hjälper till att hålla obehöriga ute. 

På ByggGrossen har vi samlat ett stort sortiment av ytterdörrhandtag och har något för alla oavsett vilken stil, smak eller behov man har. Välj bland olika färger, utseende och material.
Du hittar ytterdörrhandtag som håller bra kvalite, funktion och som skapar en trevlig hemkänsla för dig och dina gäster. 

Det är viktigt att ytterdörrhandtaget är monterat på ett professionellt sätt för att säkerställa att det fungerar på ett säkert och pålitligt sätt. När du väljer ett ytterdörrhandtag är det också viktigt att tänka på detaljer som färg, utseende och material, så att det passar in i den övergripande designen för ditt hem eller byggnad.

Tänk även på att man inte alltid behöver byta ut hela ytterdörren för att få en nytt och modernt utseende. Ibland kan det räcka att endast byta ut ytterdörrhandtaget för att din ytterdörr ska få ett helt nytt utseende som gör en stor skillnad i din vardag. Dessutom är det en väldigt enkel och kostnadseffektiv lösning för dig som är ute efter en mindre renovering.

Läs mer
Filtrera tune

Hur ofta bör man rengöra och underhålla ytterdörrhandtaget?

Vi rekommenderar att underhålla och rengöra ytterdörrhandtaget regelbundet för att hålla det i ett så bra skick som möjligt, förhindra problem och öka livslängden på handtaget. Rengör med milt rengöringsmedel och en mjuk trasa, tänk även på att smörja in med lite olja för att hålla handtaget rörligt. Om handtaget används väldigt ofta så behöver det underhållas med jämnare mellanrum.

Hur mycket kostar ett nytt ytterdörrhandtag?

Kostnaden för ett ytterdörrhandtag varierar kraftigt och beror främst på vilket dörrhandtag man väljer och vilka funktioner det har. Enklare ytterdörrhandtag kan kosta mellan 100-500 kronor, medan mer avancerade dörrhandtag med säkerhetsfunktioner eller lås kan kosta mellan 1000-2000 kronor. Andra faktorer som färg, utseende och kvalité kan också påverka kostnaden för ett ytterdörrhandtag.

Har alla ytterdörrhandtag lås?

Nej, alla ytterdörrhandtag har inte alltid lås eller en inbyggd låsmekanism. Det finns exempelvis ytterdörrhandtag som enbart har en enklare handtagsknopp för att öppna dörren, utan några som helst låsfunktioner. Det är vanligt och lämpligt att använda dessa dörrhandtag för uthus, lador, bodar eller områden som inte har samma krav på säkerhet som en bostad. Det finns även ytterdörrhandtag med lås och låsfunktioner, som dörrhandtag med nyckelfria lås, dörrhandtag med tryckknappar och dörrhandtag med nyckel. Samtliga ytterdörrhandtag med lås ger extra skydd och säkerhet.

Vilket ytterdörrhandtag ska man välja och vad ska man tänka på?

När man väljer ett handtag för sin ytterdörr så finns det flera faktorer man ska fundera över och tänka på. Dels ska handtaget passa till dörren, men man ska även se till att dörren går att kombinera med låset och går att montera på ytterdörren. Att ha ett bekvämt och inbjudande ytterdörrhandtag är även en förutsättning för att trivas eftersom det är något man kommer använda dagligen.

Om du känner dig osäker på vilket dörrhandtag som passar din ytterdörr, så kan du alltid kontakta oss för rådgivning och support. Vi hjälper gärna till att hitta en bra lösning som du kan känna dig nöjd med.