Planera inför sommaren För att säkerställa att du får dina fönster och dörrar innan sommaren så kan det vara läge att beställa redan nu! Majoriteten av våra leverantörer stänger sina fabriker under vecka 28, 29, 30 och 31. Det betyder att ledtiderna för tillverkningsvaror kan bli extra långa. Det som vanligtvis tar mellan 4-8 veckor blir då istället 10-12 veckor! Läs mer

Elitfönster

Köp 3-glasfönster, vridfönster & andra typer av fönster från svenska Elitfönster. Vi har Elitfönster med snabb leverans, beställ lagerförda varor som skickas inom 5-8 dagar! 
Elitfönster har tillverkat fönster i Sverige sedan 1924 och deras fönster kan ses i varje hörn av vårt avlånga land, från norr till söder, från slott till koja.. Idag erbjuds fönster och fönsterdörrar för allt mellan ensligt belägna småhus till stora byggprojekt. Elitfönster är hela Sveriges fönstertillverkare.

Elitfönster: Tåliga fönster av högsta kvalité 

Elitfönster är närproducerade fönster från Småland i trästomme av högkvalitativ svensk furu. Fönster från Elitfönster är baserade på nästan 100 års kunskap och utformade för att stå emot vårt nordiska klimat. Tillverkade av djupimpregnerat nordiskt trä med minst tre lager färg, underhållsfri aluminium och välisolerade glas. Det gör att fönsterna har en lång hållbarhet, en stabil konstruktion och en snyggare finish.

Elitfönster har hela tiden som ambition att utveckla sina produkter. Fönsterna har medverkat till de flesta innovationerna i branschen, bland annat har de haft och har fortfarande en central roll inom utvecklingen av energieffektiva fönster. Samtliga Elitfönster har alla energiglas, vilket är bra för naturen och din uppvärmningskostnad.
Elitfönster har en garanterad hållbarhet på upp till 30 år. När du köper fönster från Elitfönster kan du vara trygg med att du gjort ett bra val för dig, ditt hem och miljön. Inte undra på att Elitfönster är en av de absolut populäraste fönstertillverkarna i Sverige, både bland privatkunder och hantverkare.

Köp Elitfönster online

ByggGrossen är stolta återförsäljare av Elitfönster. Här hittar du ett brett sortiment av deras fönster i olika material, upphängningsanordningar och färger. Utöver olika fönster säljer vi på ByggGrossen även fönstertillbehör från Elitfönster. Här hittar du originaltillbehör som persienner, handtag och andra reservdelar.

Köp Elitfönster online hos ByggGrossen!

Läs mer
Volymbonus på Elitfönster

Volymbonus Elitfönster

  • 10000 - 300003% Extra
  • 30000 - 600004% Extra
  • 60000 - 900005% Extra
  • 90000 - 1500006% Extra
  • 151000 - 1800007% Extra
  • 181000 - 2000009% Extra
  • Över 200000 offereras HÄR
Filtrera tune

Olika produktfamiljer inom Elitfönster

Elitfönster har ett brett sortiment med olika fönsterfamiljer för att passa just dina behov. På ByggGrossen hittar du de flesta av Elitfönsters olika fönster.
Elitfönster Original är den mest köpta varianten hos Elitfönster. Fönstren tillverkas i trä med eller utan aluminiumbeklädnad.
Elitfönster Original Alu är fönster 3-glasfönster med trästomme som klätts med aluminium på utsidan. Aluminiumet gör utsidan väderbeständig och näst intill underhållsfri.
Elitfönster Original Trä är välisolerade och lättskötta 3-glasfönster i klassisk stil. Denna produktfamilj är träfönster tillverkade i svenskt kvalitetsfuru.
Elitfönster Retro är moderna 3-glasfönster med en design som ger fönsterna ett allmogeliknande utseende. Produktfamiljen Retro består av sidhängda fönster med invändiga detaljer i trä och en aluminiumklädd utsida. Spröjs och beslag i gammeldags stil ger fönsterna en retrokänsla.
Elitfönster MF Duo är en produktfamilj bestående av sidhängda fönster i traditionell stil i en lite enklare konstruktion. Det är 2-glasfönster och tillverkade i trä.
Elitfönster Vision har en smal och stilren fönsterbåge vilket ger stort ljusinsläpp. 3-glasfönster med aluminiumbeklädnad.

Vanliga frågor Elitfönster

Varför välja Elitfönster?
Elitfönster är svensktillverkade kvalitetsfönster som är anpassade efter nordiskt klimat. De flesta fönsterna hos Elitfönster vakuumimpregneras, vilket innebär ett bra skydd till trästommen och gör det möjligt för Elitfönster att erbjuda långa garantier mot röta. Andra fördelar med Elitfönsters produkter är en hög säkerhetsnivå och deras energieffektivitet.

Vem tillverkar Elitfönster?
Elitfönsters huvudkontor och fabrik finns i småländska Vetlanda och Lenhovda. Elitfönster AB har sedan 2004 varit en del av fönsterkoncernen Inwido.

Vad är Elitfönsters U-värde?
U-värdet på ett fönster talar om hur väl isolerat det är. Ett lågt U-värde är bättre än ett högt U-värde. Du får fram U-värdet genom att mäta en kvadratmeter glas när det skiljer en grad mellan inomhus- och utomhustemperaturen. U-värdet avser hela fönstret, det vill säga båge, karm och glas.
Elitfönster Original Alu har ett U-värde så lågt som 0,7.