Velux

Pivåhängt takfönster av högsta kvalitet

Öka ljusinsläppet och få en fantastisk utsikt med takfönster från Velux!
Velux pivåhängda (mitthängda) takfönster är perfekta för montering i yttertak mellan 15 och 90 graders taklutning. Pivåhängda takfönster från Velux har handtaget bekvämt placerat i fönstrets ovankant med inbygd ventilering. Ett pivåhängt fönster kan lätt rengöras från insidan av rummet då det helt enkelt vrids runt 180 grader. Topphängda takfönster från Velux öppnas utåt och uppåt vilket ger en fri utsikt. Det är dock möjligt att även öppna det i pivåhängt läge för att på så vis underlätta fönsterputsning. VELUX topphängda takfönster manövreras med ett elegant handtag nedtill. De ger en obruten utsikt över omgivningarna och maximerar mängden dagsljus som kan släppas in.

Tillbehör till takfönster från Velux

När du köper ett nytt takfönster från Velux finns en mängd olika tillbehör att vällja mellan. Takfönster ger ett härligt ljusinsläpp men när du vill stänga ute solen finns både anpassade persienner, markiser och mörkläggningsgardiner samt insektsnät att välja till både till Solo 7 och Solo 2 serien.

Takfönsterkupol & Takbalkong

Velus erbjuder även unika takfönster som Takfönsterkupol av välvt eller plant glas. Takfönsterkupolen är en stilren och innovativ lösning som är idealiskt där det är är önskvärt att släppa in stora mängder dagsljus. Du hittar en Takfönsterkupol både som fast fönster och öppningsbart alternativ. Takbalkonger från Velus släpper inte bara in dagsljus och ger bättre ventilation – i utfällt skick är det också en attraktiv och användbar balkong.

Läs mer
Filtrera tune

Olika typer av takfönster från Velux


Velux erbjuder flera olika typer av takfönster med olika upphängning, storlek, ytbehandling och glas för flera olika taktyper. Du kan välja mellan 2-glas och 3-glas fönster samt olika paketlösningar. SOLO-7 är komplett system med installationsprodukter där samtliga fönster har aluminiumklädd utsida som standard & en komplett lösning för insidan. Paketet är anpassat för taktjocklek upp till 430mm. SOLO-2 är ett system där fönster och samtliga installationsprodukter för utsidan ingår som standard. I paketet ingår även en diffusionskrage för insidan. Pivåhängt takfönster Solo 7 Pivåhängt takfönster Solo 2 Topp & Pivåhängt takfönster Solo 7 Topp & Pivåhängt takfönster Solo 2 Takfönsterkupol Solo 2 Takbalkong Solo 7 Takbalkong Solo 2

Vanliga frågor om Velux takfönster


Är Velux takfönster bra?


Velus takfönster är mycket uppskattade av våra kunder. Velux är en av de största tillverkarna av takfönster på marknaden tack vara lättheten att putsa fönstren, den fuktsäkra och välisolerade konstruktionen samt den vackra designen som ger fantastiska ljusinsläpp. Många kunder uppskattar även den höga kvaliteten på glaset som gör att Velux takfönster håller en lång tid framöver.

Kan jag montera velux takfönster själv?


När du beställer takfönster från Velux får du tydliga instruktioner och ett komplett system med installationsprodukter. Detta gör att du får ett tryggt och säkert montage. Vid beställning väljer du monteringssatsen baserat på din taktyp - profilerade tak t.ex kuperade takpannor/profilerat plåttak, eller släta takmaterial som papp, skiffer eller shingel. Ska du montera ditt takfönster i ett falsat/bandtäckt plåtak väljer du det i våra grundval. Är du osäker hittar du monteringsanvisningar från Velux här

Hur mycket kostar det att sätta in ett takfönster?


När du sätter in ett takfönster beror totalpriset främst på vilken typ av fönster du väljer, var det ska sitta och arbetskostnaden. Vill du ha mer ovanliga lösningar som kupoler eller takbalkong, eller om du vill ha gardiner eller mörkläggningsgardin till, så ökar priset. Glöm inte att du kan utnyttja ROT avdraget för arbetskostnaden.